O sosach

NIE MA LEKKO - "najdelikatniejsze" papryczki stosowane w ich produkcji to czerwone i żółte Habanero, szczególnie lubię odmianę Red Savina. Mocy i smaku dodają Bhut Jolokia, Trynidad Scorpion, Carolina Reaper i tym podobne wynalazki. W każdym słoiczku jest dobra garść papryczek,  więc większość sklepowych „super ostrych” produktów to w porównaniu śmiech na sali.

SĄ PYSZNE – masz dość sosów smakujących głównie octem, albo piekących i nic poza tym? Każda z moich kompozycji ma intensywną i mocną główną nutę, która podbijana jest przyprawami i papryczkami.

NIE MA LIPY - nie rozcieńczam sosów, każda partia jest długo gotowana, aby odparował nadmiar wody, a zostało samo dobro. Powstają one z naturalnych składników, nie ma w nich sztucznych zagęszczaczy, konserwantów, barwników, czy aromatów.

SAMO ZDROWIE - w środku znajdują się owocki, warzywka, oliwa z oliwek, cukier trzcinowy, sól himalajska, świeże i suszone zioła - dbam o to, żeby składniki były jak najlepszej jakości. Do tego nie można pominąć mocy KAPSAICYNY, która w moim przypadku doskonale działa na samopoczucie, zarówno fizyczne, jak i psychiczne, a liczne badania i eksperymenty przypisują jej właściwości: przeciwbakteryjne, wpomagające działanie układu pokarmowego, przeciwzapalne, stymulujące metabolizm, przeciwnowotworowe, przeciwbólowe, termoregulacyjne, antyoksydacyjne i inne, nie mniej pozytywne.

Polecam! Eino.

Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

Sklep internetowy od home.pl